Betonstuc » Betonlook als achterwand in de keuken

Kun je betonlook als achterwand in de keuken gebruiken

Kun je betonlook als achterwand in de keuken gebruiken

Jazeker, kun je betonlook als achterwand in de keuken gebruiken!

Betonlook op de achterwand van de keuken is:

– Naadloos

– Makkelijk schoon te houden

– Hygiënisch

Geef je een keuken een moderne uitstraling

Betonlook als achterwand in de keuken geeft meer sfeer en zorgt voor een moderne uitstraling. Het is strak, robuust en geeft je keuken een stoere, industriële “look”. Doordat betonlook verkrijgbaar is in meerdere kleuren heb je de mogelijkheid om de achterwand van je keuken helemaal af te stemmen op de rest van je keuken. Bijvoorbeeld op de kleur van je kast deurtjes en lade frontjes of het aanrechtblad. Zo creëer eenheid, wat weer zorgt voor meer rust in je interieur.

Je keuken renoveren

Een nieuwe keuken laten plaatsen is een flinke investering maar is niet altijd nodig. Wanneer bijvoorbeeld je keukenkastjes, de apparatuur of het werkblad nog goed zijn. Dan is je keuken renoveren ook een prima optie. Hiermee kun je veel geld besparen maar geef je je keuken toch een heel andere uitstraling.

Tegels op de achterwand van de keuken vervangen door betonlook

Één van de opties die je hebt om de keuken een andere uitstraling te geven is door de tegels van de achterwand te vervangen door betonstuc. Je kan dit natuurlijk zelf proberen als je een beetje handig bent. Ben je dat niet of heb je nog nooit betonstuc aangebracht dan kun je dit het beste overlaten aan een professional.

Wanneer je bovenkastjes in de keuken hebt kun je er ook nog voor kiezen deze te verwijderen. Zo oogt je keuken veel ruimtelijker en creëer je een nog groter oppervlak voor een betonlook achterwand.

Helaas het is niet altijd mogelijk om de tegels te verwijderen.

Is dit bij jouw keuken het geval?

Niet getreurd, betonlook is met de juiste voorbereiding ook over tegels aan te brengen.

Kun je betonlook als achterwand in de keuken gebruiken

Betonlook achterwand geeft sfeer

Betonlook als achterwand in de keuken geeft meer sfeer en zorgt voor een moderne uitstraling. Het is strak, robuust en geeft je keuken een stoere, industriële “look”.

Een industriële achterwand in de keuken is altijd een succes. Naast dat het er geweldig uitziet is het ook nog eens functioneel en super hygiënisch net als betonlook in de toilet. Dit komt omdat het naadloos is waardoor je het gemakkelijk schoon kan houden. Daarnaast kun je door kleur toe te passen er een persoonlijke twist aan geven.

Je kunt een industriële achterwand in de keuken door kleur ook perfect afstemmen op de rest van je interieur. Helemaal wanneer je ook gebruikt maakt van een betonlook muur in de woonkamer zo lijkt je keuken nog groter omdat je interieur dan echt één geheel vormt.

veelgestelde vragen betonlook achterwand keuken

Is een betonlook achterwand in de keuken waterbestendig?

Betonlook als achterwand in de keuken wordt na het aanbrengen altijd afgesloten met coating op basis van 2 componenten. Deze coating zorgt ervoor dat de betonstuc waterdicht en waterafstotend wordt.

Kan je vuil verwijderen van een betonlook achterwand?

Betonlook als achterwand in de keuken maak je gemakkelijk schoon met wat allesreiniger of groene zeep. Let op! Gebruik nooit chloor of bleekhoudende producten en zo weinig mogelijk anti-kalkmiddelen. Wil je toch ontkalkende producten gebruiken, spoel dit dan altijd grondig na met water. Op die manier kan het niet te lang inwerken op de beschermde coating van de betonstuc.